Легітимність влади міста в очах одеситів

Легітимність влади міста в очах одеситів

Зелений лист вже писав, що одесити звернулися до влади міста щодо направлення вільних коштів бюджету міста на потреби бойових підрозділів Сил оборони України. Нагадаємо – звернення було направлено одеському міському голові, кожному з членів виконавчого комітету Одеської міської ради та за допомогою депутатського порталу персонально кожному з депутатів.

Влада міста відмовчується або дає відписки

За інформацією, наданою Іриною Костенко, представники влади міста не поспішають виконувати покладені на них обов’язки. Станом на 19 червня:

1. Відповідь від одеського міського голови не надходила.

2. Від представників виконавчого комітету відповідь надана лише Департаментом муніципальної безпеки.

vidpovid-kostenko

Ця «відповідь» не надає жодної ґрунтовної відповіді на порушені у колективному зверненні питання і фактично є відпискою.

3. З 56 депутатів, які зазначені на депутатському порталі, відповідь надійшла лише від 3 з них. Це:

– Головатюк-Юзефпольська Ірина Ліонеліївна, «ДОВІРЯЙ ДІЛАМ»;

– Мандриченко Жанна Василівна, «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»;

– Квасніцька Ольга Олексіївна, «СЛУГА НАРОДУ».

Зазначимо, що згідно Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», «Депутат місцевої ради як представник інтересів територіальної громади, виборців свого виборчого округу зобов’язаний виражати і захищати інтереси відповідної територіальної громади та її частини – виборців свого виборчого округу, виконувати їх доручення в межах своїх повноважень, наданих законом, брати активну участь у здійсненні місцевого самоврядування»

Але фактично ми бачимо, що більшість депутатів Одеської міської ради VIII скликання не вважають себе представниками інтересів своїх виборців.

У якості підсумку.

Одесити влаштували тест владі Одеси. Влада міста цей тест в черговий раз провалила. Фактично можна казати, що на сьогодні є велика криза недовіри  містян до влади й навіть більшість депутатів на своєму рівні не намагаються цю кризу подолати.

Поділитись на:

Facebook
Twitter

Напишіть відгук

Email: zeleniy.list1@gmail.com 
Тел:  +38 098 444 94 49